Alle (pers)berichten

Inschrijven

Inschrijvingen voor de Oldtimerdag Alphen aan den Rijn kunnen weer plaatsvinden

U kunt zich hier inschrijven: Deelnemen 2022

wij zien u graag weer op deze heugelijke dag.

met vriendelijke groet,

Het bestuur

Oldtimer toerrit inschrijving 12 september 2020

foto: @Fotografie Boltje

Toerrit Oldtimerdag Alphen aan den Rijn

Beste liefhebber van de Oldtimerdag,

Dit jaar presenteren wij een alternatief op de Oldtimerdag op zaterdag 12 september 2020.

Vanwege de corona maatregelen is het onmogelijk om de Oldtimerdag te realiseren zoals u van ons gewend bent. Wij denken een leuk alternatief te hebben bedacht en willen een tourrit van ca. 150 km uitzetten. De start is om 9.30 uur op de dagcamping, dit is het evenemententerrein in Park Zegersloot. U kunt zich aanmelden vanaf 8.00 uur. De finish zal eveneens op dit terrein zijn.

Inschrijving Toerrit 2020

Prijzen Oldtimerdag Alphen aan den Rijn 14 september 2019

Alle foto's zijn nu beschikbaar in een online fotoalbum. Deze kunt u hier vinden.

Austin Saloon 1933
Austin Saloon 1933
Oldtimerdag Alphen aan den Rijn 2019

 

De eerste foto's van de Oldtimerdag Alphen aan den Rijn zijn inmiddels in het album op Facebook te vinden:

Inschrijving en vertrek toertocht: Fotoalbum 1

Inschrijving deelnemers

Live bands

Lokatie: op hoek Blijenbergstraat / Hooftstraat

tijd: 11 tot 13 uur

Guy G Gorman and the G-men

tijd: 13.30 tot 16 uur

The Cozy's

zie ook hun facebook pagina : https://www.facebook.com/events/936694403200325/

Informatie voor de toerrit rijders

07:00 uur opening (verlate)Inschrijvingen

08:45 uur opstellen voor de rondrit

09:00 uur vertrek rondrit

Verwachtte aankomst op locatie Oldtimerdag 10:15 uur

met vriendelijke groet,
Het Bestuur

HOT - HOT- HOT- HOT. FAST & FURIOUS / TOKYO DRIFT Display Op OLDTIMERDAG ALPHEN AAN DEN RIJN 14 SEPT.
Ook dit jaar zijn ze weer aanwezig, de " oldtimers van de toekomst" . Ongeveer 25 FAST & Furious Supra's , RX7 en en andere Japanse super street cars zullen ten toon gesteld worden op de Oldtimerdag a.s. 14 Sept 2019. Dit zal het jongere publiek zeker aanspreken .
Het oldtimer bestuur merkt steeds meer dat verjonging van de display noodzakelijk is en wij zijn dan ook zeer verheugd met de komst van deze beauties. 3 prijzen zullen er vergeven worden voor de mooiste / spectaculairste Jap .

met vriendelijke groet,
Het Bestuur.

Oude berichten 2018.

Prijs uitreiking lijst 2018

 

met vriendelijke groet,
Het Bestuur

   meer foto's ....

Avada

 

Dit jaar willen wij in navolging op het “Industrie festijn” vorig jaar uitpakken met weer een typische Alphens industrieel/Oldtimer display. Gekozen is voor de Alphense Brommerfabrikant AVADA. De bedoeling is een duidelijk beeld neer te zetten van wat AVADA in de jaren 50 en 60 op de kaart heeft gezet. Een kort overzicht wat er zich rond de 50er en 60er jaren rond AVADA afspeelde. Rond 1910 concentreerde het Alphense handelsleven zich rond en aan de Rijn. Het was een komen en gaan van trekschepen en stoombootjes. Diverse bedrijfjes begonnen hier hun handel en reparatiewerkzaamheden. Zo ook de Fietsenhandel en reparatie van Abraham van Dam. Abraham had 4 zonen waaronder zoon Abraham jr. ook wel genaamd “Poedel “ en zoon Maarten.

Poedel was de oudste van de 4 en nam de handel over na het overlijden van zijn vader rond 1931/1932. Na de tweede wereldoorlog bestierde Poedel in zijn eentje de handel in fietsen die zijn vader jaren daar voor begonnen was. Zoon Maarten zag weinig in de samenwerking met Poedel en zag eigenlijk ook weinig in de handel en reparatie van fietsen. Wat wel zijn interesse wekte was de fabricage van fietsen en gemotoriseerde fietsen. Rond 1950/1951 begon Maarten voorzichtig aan met een kleine oplage van fietsen en gemotoriseerde fietsen oftewel brommertjes. Een naam was snel verzonnen n.l. de initialen van zijn vader A.V.D en om het een echte naam te geven maakte hij daar van AVADA. In de begin jaren werden veel onderdelen uit het buitenland besteld en assembleerde hij deze delen in combinatie met eigen gefabriceerde delen tot een heuse gemotoriseerd rijwiel. Motorblokjes werden gebruikt van de merken, Victoria, HMW en in later stadium de bekende Minarelli P2 en P3 blokjes..

De zaken liepen goed en Maarten wist in een paar jaar tijd een dealernetwerk op te zetten in Nederland die reikte van Groningen tot Maastricht. Dat de zaken echt goed begonnen te lopen blijkt wel uit een order vanuit Indonesië van maar liefst 200 bromfietsen. Ook was Maarten nauw betrokken bij het Alphense sociale leven en stelde in de jaren 50 maar liefst 20 fietsen ter beschikking voor het jaarlijkse Laura festijn. Eind jaren 50 zat de vaart er goed in en had Maarten zo’n 15 man personeel en werden er naar schatting 500 brommers per jaar gefabriceerd. Hoogtepunt in zijn carrière was wellicht de grote stand die hij had op de Amsterdamse RAI in 1960. Fraaie verkoopfolders ontworpen door de beroemde tekenaar Charles Burki die vooral bekend werd door zijn folderontwerpen voor DAF gaven AVADA een professionele uitstraling. De opkomst van de “betaalbare “ auto deed Maarten in 1964 besluiten tot het stoppen van de productie van zijn AVADA bromfiets.

Naar schatting had Maarten er toen zo’n 3000 geproduceerd en bleef hij tot 1978 actief met de levering van reparatieonderdelen aan zijn dealers. Een markante man die toch zeker gerekend mag worden tot het selecte groepje van Industriële Alphense pioniers . Zijn brommertjes vinden anno 2018 vooral hun weg naar verzamelaars. Prijzen rond de 2000 euro zijn dan ook geen uitzondering.

AVADA bromfietsen…….Alphen aan den Rijn is er trots op.

met vriendelijke groet,

Het bestuur

Inschrijven

Inschrijvingen voor de Oldtimerdag Alphen aan den Rijn kunnen weer plaatsvinden

wij zien u graag weer op deze heugelijke dag.

met vriendelijke groet,

Het bestuur

Nieuwe website

De nieuwe website is "online".

Veel leesplezier!

met vriendelijke groet,

Het bestuur

Nieuwe Secretaris benoemd

Per 01-02-2018 is Carola Zirkzee toegetreden tot het bestuur in de functie van Secretaris

Wij heten haar van harte welkom, en wensen haar veel succes.

met vriendelijk groet,
Het bestuur

Bestuur vernieuwd

Per 01-01-2018 is het bestuur vernieuwd en aangevuld met nieuwe bestuursleden

Uitgetreden per 20-09-2017:
Antoon van Oosterhout

Toegetreden per 01-01-2018:
Wim van Steijn
Wim Waardenburg
Piet Boere

De nieuwe website is in opbouw.

De oude website was aan vernieuwing toe en niet meer geheel functionerend, tevens is de url van de Stichting gewijzigd / verkort in www.oldtimerdagalphen.nl

met vriendelijke groet,
Het bestuur.