Alle (pers)berichten

Prijs uitreiking lijst 2018

Prijzen Oldtimer dag 2018

 

met vriendelijke groet,
Het Bestuur

Informatie voor de toerrit rijders

07:00 uur opening (verlate)Inschrijvingen

08:45 uur opstellen voor de rondrit

09:00 uur vertrek rondrit

Verwachtte aankomst op locatie Oldtimerdag 10:15 uur

met vriendelijke groet,
Het Bestuur

HOT - HOT- HOT- HOT. FAST & FURIOUS / TOKYO DRIFT Display Op OLDTIMERDAG ALPHEN AAN DEN RIJN 15 SEPT.
Dit jaar beginnen wij met de aanvulling van " oldtimers van de toekomst" . Ongeveer 20 FAST & Furious Supra's , RX7 en en andere Japanse super street cars zullen ten toon gesteld worden op de Oldtimerdag a.s. 15 Sept. Dit zal het jongere publiek zeker aanspreken . Het oldtimer bestuur merkt steeds meer dat verjonging van de display noodzakelijk is en wij zijn dan ook zeer verheugd met de komst van deze beauties. 3 prijzen zullen er vergeven worden voor de mooiste / spectaculairste Jap .

met vriendelijke groet,
Het Bestuur.

   meer foto's ....

Avada

 

Dit jaar willen wij in navolging op het “Industrie festijn” vorig jaar uitpakken met weer een typische Alphens industrieel/Oldtimer display. Gekozen is voor de Alphense Brommerfabrikant AVADA. De bedoeling is een duidelijk beeld neer te zetten van wat AVADA in de jaren 50 en 60 op de kaart heeft gezet. Een kort overzicht wat er zich rond de 50er en 60er jaren rond AVADA afspeelde. Rond 1910 concentreerde het Alphense handelsleven zich rond en aan de Rijn. Het was een komen en gaan van trekschepen en stoombootjes. Diverse bedrijfjes begonnen hier hun handel en reparatiewerkzaamheden. Zo ook de Fietsenhandel en reparatie van Abraham van Dam. Abraham had 4 zonen waaronder zoon Abraham jr. ook wel genaamd “Poedel “ en zoon Maarten.

Poedel was de oudste van de 4 en nam de handel over na het overlijden van zijn vader rond 1931/1932. Na de tweede wereldoorlog bestierde Poedel in zijn eentje de handel in fietsen die zijn vader jaren daar voor begonnen was. Zoon Maarten zag weinig in de samenwerking met Poedel en zag eigenlijk ook weinig in de handel en reparatie van fietsen. Wat wel zijn interesse wekte was de fabricage van fietsen en gemotoriseerde fietsen. Rond 1950/1951 begon Maarten voorzichtig aan met een kleine oplage van fietsen en gemotoriseerde fietsen oftewel brommertjes. Een naam was snel verzonnen n.l. de initialen van zijn vader A.V.D en om het een echte naam te geven maakte hij daar van AVADA. In de begin jaren werden veel onderdelen uit het buitenland besteld en assembleerde hij deze delen in combinatie met eigen gefabriceerde delen tot een heuse gemotoriseerd rijwiel. Motorblokjes werden gebruikt van de merken, Victoria, HMW en in later stadium de bekende Minarelli P2 en P3 blokjes..

De zaken liepen goed en Maarten wist in een paar jaar tijd een dealernetwerk op te zetten in Nederland die reikte van Groningen tot Maastricht. Dat de zaken echt goed begonnen te lopen blijkt wel uit een order vanuit Indonesië van maar liefst 200 bromfietsen. Ook was Maarten nauw betrokken bij het Alphense sociale leven en stelde in de jaren 50 maar liefst 20 fietsen ter beschikking voor het jaarlijkse Laura festijn. Eind jaren 50 zat de vaart er goed in en had Maarten zo’n 15 man personeel en werden er naar schatting 500 brommers per jaar gefabriceerd. Hoogtepunt in zijn carrière was wellicht de grote stand die hij had op de Amsterdamse RAI in 1960. Fraaie verkoopfolders ontworpen door de beroemde tekenaar Charles Burki die vooral bekend werd door zijn folderontwerpen voor DAF gaven AVADA een professionele uitstraling. De opkomst van de “betaalbare “ auto deed Maarten in 1964 besluiten tot het stoppen van de productie van zijn AVADA bromfiets.

Naar schatting had Maarten er toen zo’n 3000 geproduceerd en bleef hij tot 1978 actief met de levering van reparatieonderdelen aan zijn dealers. Een markante man die toch zeker gerekend mag worden tot het selecte groepje van Industriële Alphense pioniers . Zijn brommertjes vinden anno 2018 vooral hun weg naar verzamelaars. Prijzen rond de 2000 euro zijn dan ook geen uitzondering.

AVADA bromfietsen…….Alphen aan den Rijn is er trots op.

met vriendelijke groet,

Het bestuur

Inschrijven

Inschrijvingen voor de Oldtimerdag Alphen aan den Rijn kunnen weer plaatsvinden

wij zien u graag weer op deze heugelijke dag.

met vriendelijke groet,

Het bestuur

Nieuwe website

De nieuwe website is "online".

Veel leesplezier!

met vriendelijke groet,

Het bestuur

Nieuwe Secretaris benoemd

Per 01-02-2018 is Carola Zirkzee toegetreden tot het bestuur in de functie van Secretaris

Wij heten haar van harte welkom, en wensen haar veel succes.

met vriendelijk groet,
Het bestuur

Bestuur vernieuwd

Per 01-01-2018 is het bestuur vernieuwd en aangevuld met nieuwe bestuursleden

Uitgetreden per 20-09-2017:
Antoon van Oosterhout

Toegetreden per 01-01-2018:
Wim van Steijn
Wim Waardenburg
Piet Boere

De nieuwe website is in opbouw.

De oude website was aan vernieuwing toe en niet meer geheel functionerend, tevens is de url van de Stichting gewijzigd / verkort in www.oldtimerdagalphen.nl

met vriendelijke groet,
Het bestuur.